Sidor

tisdag 15 mars 2016

Skrin med snidat lock, VT16 del 2Idag hade vi träslöjdslektion. Alla var inte på lektionen, några hade frånvaro. Förra veckan hade vi inte träslöjds-lektion eftersom Sven-Erik hade extra långt lov.

Först samlades vi runt bordet och Sven-Erik delade ut våra skedar efter att de hade varit på utställning i glas-skåpet och många personer som såg dem tyckte att skedarna var fina. Det tyckte jag med.

Sedan gick vi till våra platser och fortsatte med våra arbeten. Jag sågade tre bitar som skulle behövas till lådan som vi ska lägga skedarna i. Jag hade redan sågat en bit som var 22 cm lång. De andra var 22cm, 13cm och 13cm långa. Vi samarbetade med att såga. Vi sågade med en såg som satt fast på bänken.

Efter det samlades vi igen för att Sven-Erik ville berätta vad vi skulle göra när vi var klara med att såga. Vi skulle slipa med ett fint sandpapper runt brädorna, dvs kanterna. 

Därefter borrade vi hål i brädorna så att jag ska kunna hamra spikar i den. Vi borrade hål med en drillborr och vi skulle ha en stor bräda under så att bordet inte skulle förstöras. Vi skulle även samarbeta med att borra hål i brädorna.

Jag hann med allt det! Dagen var rolig och lärorik och jag längtar till nästa träslöjds-lektion.

Gabriel 6b